ادعای رژیم صهیونیستی: «اشتباهی» کودکان تشنه غزه را کشتیم غریب‌آبادی: ادعای فریب نیرو‌های ایرانی در میز مذاکره نادرست است| باورش سخت بود کشوری بتواند اسرائیل را مجبور به آتش‌بس کند دستگیری آدم ربا‌ها در هنگ مرزی تایباد و رهایی ۲ گروگان تبعه افغانستانی شمار شهدای خبرنگار در غزه به ۲۳۱ نفر رسید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل دفتر نتانیاهو تظاهرات کردند نیکزاد: چطور برنجی که از کشاورز ۹۰ هزار تومان خریده می‌شود ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؟ وزیر خارجه هند پس از ۵ سال به چین سفر می‌کند سقوط هواپیما در انگلیس (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قوه قضائیه: کواکبیان تاکنون هیچ سند معتبری ارائه نکرده است عراقچی عازم چین می‌شود بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان سقوط کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) تکذیب ورود عناصر مسلح به لبنان تحریم‌های جدید پس از فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ بک) علیه ایران چیست؟ وزیر کشور: نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی هستند جفری اپستین کیست؟ | دوست ترامپ و جاسوس موساد؟ پزشکیان: نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم کره‌شمالی نسبت به اقدام نظامی علیه آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی هشدار داد سفیر چین در تهران از تمایل پکن برای ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر با ایران خبرداد کدخدایی در نامه به گوترش: قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت را شجاعانه اجرا کنید آیت‌الله علم‌الهدی: ایران به‌عنوان «قبة‌الاسلام» باید محور نگاه رسانه‌ها و مردم باشد | استفاده از حس ملی‌گرایی برای تقویت هویت اسلامی بیکدلی از استاندار سیستان و بلوچستان برای تسهیل بازگشت مهاجران افغانستانی از طریق مرز میلک قدردانی کرد تصویب کلیات طرح تقویت بنیه دفاعی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس سازمان ملل: روزانه ۱۱۲ کودک در غزه به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند لیبرمن: کابینه نتانیاهو در تمام زمینه‌ها شکست خورده است بررسی جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی مجلس تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس | علیزاده رئیس ماند
سرخط خبرها

در قزاقستان چه می‌گذرد؟ | بلوک امنیتی تحت امر روسیه نیرو به قزاقستان می‌فرستد

  • کد خبر: ۹۴۸۷۹
  • ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
در قزاقستان چه می‌گذرد؟ | بلوک امنیتی تحت امر روسیه نیرو به قزاقستان می‌فرستد
نخست وزیر ارمنستان گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی تصمیم گرفته است که برای مدت زمان محدودی نیرو در قزاقستان مستقر کند تا وضعیت در این کشور تثبیت شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهوری قزاقستان در دومین سخنرانی تلویزیونی خود از بلوک امنیتی تحت امر روسیه برای کمک به این کشور در مقابل آنچه او "تهدید تروریستی" می‌نامد، درخواست یاری کرده بود.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان پس از گفتگوی تلفنی با توکایف در فیس بوک نوشت: در رابطه با درخواست توکایف، رئیس جمهور قزاقستان و با توجه به تهدید امنیتی و حاکمیتی جمهوری قزاقستان که با مداخله خارجی ایجاد شده است، شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی مطابق با ماده ۴ پیمان امنیتی، تصمیم به استقرار نیروهای حافظ صلح جمعی CSTO در قزاقستان گرفت.

دبیرخانه این بلوک امنیتی در رابطه با درخواست کمک به قزاقستان گفت که وضعیت در این کشور به عنوان تهاجم باندهایی تلقی می‌شود که از خارج آموزش دیده‌اند.

توکایف گفته بود که باندهای "تروریست تحت آموزش خارجی‌ها" ساختمان‌ها، زیرساخت‌ها و تسلیحات را به دست گرفته‌اند. او گفت: آنها فرودگاه آلماتی، بزرگترین شهر قزاقستان را در دست گرفتند و پنج هواپیما آنجاست، از جمله هواپیماهای خارجی.

توکایف گفت: این در واقع دیگر یک تهدید نیست، از تضعیف‌کننده همبستگی کشور و از همه مهمتر حمله‌ای به شهروندان ماست که از من می‌خواهند تا فورا به آنها کمک کنم. آلماتی تحت حمله است، تخریب شده، هدف خرابکاری قرار گرفته و شهروندان آلماتی قربانیان حملات تروریست‌ها و راهزنان قرار گرفته و بنابراین این وظیفه ماست که تمام اقدامات احتمالی برای حفاظت از کشورمان را در پیش بگیریم.

رئیس‌جمهوری قزاقستان گفت که از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) که یک ائتلاف نظامی با روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان است، درخواست کمک کرده است.

خشم قزاق‌ها از نظربایف

در بحبوحه اعتراضات خیابانی، نورسلطان نظربایف ۸۱ ساله که سابقا رئیس‌جمهوری قزاقستان بود، روز چهارشنبه از سمت شورای امنیت قدرتمند این کشور برکنار شد. او از زمان استقلال این کشور از شوروی در ۱۹۹۱ بر سیاست این کشور غنی از نفت سلطه داشته است.

در جریان ناآرامی‌ها، معترضان شعارهایی علیه او سر می‌دهند.

با وجود آنکه او در سال ۲۰۱۹ از ریاست جمهوری کنار رفت و قدرت را به توکایف داد، همچنان اصلی‌ترین عنصر در این کشور آسیای میانه باقی مانده بود.

توکایف در سخنان روز چهارشنبه خود گفت که ریاست کمیته امنیت کشور را شخصا بر عهده می‌گیرد، اما هیچ اشاره‌ای به نظربایف که چند روزی است از او خبری منتشر نشده، نداشت.

نظربایف حدود سه دهه با مشتی آهنین بر قزاقستان حکومت کرد و در آن دوره، صدها میلیارد دلار سرمایه خارجی در بخش انرژی و فلزات جذب کرده و با مهارت مناسبات با همسایگان قدرتمندی چون روسیه و چین را متوازن کرد. اما او هیچ مخالفتی را تحمل نمی‌کرد و از سوی کشورهای غربی و گروه‌های حقوق بشری به نقض آزادی‌های دموکراتیک متهم می‌شد. گمان می‌رود بیشتر اقتصاد قزاقستان در کنترل خانواده او باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->